Wat maakt online adverteren voor jouw bedrijf interessant

 Wat maakt online adverteren voor jouw bedrijf interessant

We gaan tegenwoordig niet meer online. Integendeel we leven online. Consumenten zijn dagelijks op zoek naar producten, diensten en informatie. In de ochtend bij ontbijt, naar het werk en in de avond op de bank. Daarom is het voor jou als bedrijf belangrijk om aanwezig te zijn waar jouw potentiële klanten zijn. Hoe zorg je ervoor dat je online zichtbaar bent? En wat je kunt bereiken met advertising online? Lees het in deze blog.

Wat is het belang van online advertising?

De groei van online aankopen en online bestedingen groeit met het jaar. De verwachting is dat dit aantal de komende jaren nog meer gaat groeien. Daarom worden apps en websites veel meer gebruiksvriendelijker en wordt de consument steeds meer vertrouwd met online shoppen. Online advertising biedt daarbij de uitkomst.

Wat zijn de voordelen van online advertising?

Online advertising heeft veel meer voordelen ten opzichte van traditioneel adverteren. Zo kun je met online advertising beter concurreren met je bedrijf. Zijn online resultaten veel makkelijker te meten ten opzichte van offline adverteren. Je bereikt veel meer mensen met online advertising en kunt gerichter adverteren op je potentiële doelgroep. Daarnaast kun je campagnes tussentijd bijsturen als dat nodig is en online advertising is relatief goedkoper dan traditioneel adverteren.

Naamsbekendheid creëren met online advertising

Het gebruiken van online advertising in het Display Netwerk zorgt dat de klant weet wie je precies bent en wat je precies doet. Dit is met name belangrijk bij een beginnend bedrijf of als je een nieuw merk begint binnen je assortiment. Aandacht trekken is wat je wilt van je doelgroep zodat ze een beeld kunnen vormen van je bedrijf.

Met online advertising loyaliteit opbouwen

Heeft een bezoeker een actie ondernomen op je bedrijfswebsite dan wil je uiteraard dat hij daar positief over praat en terug blijft komen. Door gebruik te maken van online advertenties kan je positieve associates genereren en bouwen aan een goede reputatie voor je bedrijf. Dan kun je bijvoorbeeld doen met het belonen van loyaliteit via social media. Ook zijn nieuwsbrieven een goede manier om klanten bij je te houden. Je kunt in de nieuwsbrieven speciale acties of aanbiedingen zetten zodat bestaande klanten nog steeds actief bij je blijven.

Leads en verkopen genereren

Feed marketing, remarketing en Google Ads zijn goede manieren om meer leads te genereren of meer omzet te behalen. Je kunt op deze manier online advertenties inzetten om potentiële klanten over te halen om een product of dienst bij je af te nemen. Ook Instagram shopping en Facebook shopping worden steeds populairder qua online advertising. Je kunt je assortiment laten zien op deze social media.

Gerelateerde artikelen

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *