Waarom zijn reviews zo belangrijk voor webshops

 Waarom zijn reviews zo belangrijk voor webshops

Bezit jij een webshop waarop je producten of diensten verkoopt? Dan is het van groot belang dat consumenten hier positieve reviews op plaatsen. Uit onderzoek is gebleken dat Nederlanders bij de aanschaf van vele producten eerst uitgebreid op zoek gaat naar reviews over het product. Hieronder meer informatie over waarom reviews nog meer zo belangrijk zijn voor webshops.

Het belang van reviews voor jouw webshop

Je kent het vast zelf ook wel. Je wilt een nieuwe computer kopen, maar uiteraard wil je dat dit product voldoet aan bepaalde eisen en ben je op zoek naar de juiste prijs-kwaliteitverhouding. Je gaat dus online eerst op zoek naar productreviews van andere consumenten over dat product. Negatieve reviews over een bepaald product of een bepaalde webshop zullen er al snel voor zorgen dat je een ander product op een andere webshop aan zult schaffen. Positieve reviews zijn dus erg belangrijk in het beslissingsproces van de Nederlandse consument. Product reviews bij Feedback Company zullen in goede handen zijn. Zij zullen met online software en diverse tools kunnen meten waar de pijnpunten of juiste positieve punten zich bevinden binnen de productreeks op jouw webshop en jouw SEO (zoekmachine optimalisatie) kunnen verbeteren. 

Voordelen van goede reviews op je webshop

Er zijn enkele voordelen te noemen van positieve reviews op je webshop. Je zorgt ervoor dat meer mensen je webshop zullen bezoeken, omdat positieve reviews vertrouwen uitstraalt. Tevens zal het ervoor zorgen dat je online beter te vinden bent via zoekmachines zoals Yahoo en Google. Goede beoordelingen en consumenten die langere tijd door je webshop scrollen, zorgen voor een hogere ranking op de zoekmachines en dus een betere vindbaarheid. Tevens zorgen productreviews op je webshop voor goede feedback op je producten. Zijn er een aantal producten die slechter scoren op kwaliteit, stof of pasvorm? Dan kun je hier gericht actie op ondernemen om deze producten te verbeteren, zodat de reviews in de toekomst positiever zullen zijn. Productreviews zorgen dus ook voor goede feedback van de consument. Door productreviews te tonen op je webshop, zul je er tot slot ook voor zorgen dat er minder producten retour gestuurd zullen worden. Staat er bij veel reviews dat het product op ‘maat valt’, dan zullen zij de maat bestellen die ze normaal gesproken ook dragen, waarbij de kans groter is dat het product goed past. Overweeg jij om een experience management bureau in te schakelen? Ga dan naar FeedbackCompany.com om te informeren naar de mogelijkheden.

Gerelateerde artikelen

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *