Tips voor het kiezen van de juiste digital signage schermen

 Tips voor het kiezen van de juiste digital signage schermen

De keuze voor het juiste scherm is van groot belang bij elke vorm van digital signage. Zowel voor broad- als narrowcasting is dit het geval. Dit kan bijvoorbeeld met digital signage displays op Prodvx.com. Wanneer je goede content hebt te bieden, dan wil je ook goede beeldkwaliteit en een stabiele connectie voor de beste weergave. Hier leer je waar schermen aan moeten voldoen.

Welke soorten schermen zijn er?

Wanneer je aan een beeldscherm denkt, dan denk je misschien aan een televisie of een monitor. Voor digital signage werkt dit echter niet. Deze schermen moeten groter zijn en geschikt zijn om 24/7 te draaien. Een goed scherm dat niet weerspiegelt, digitaal is, of een laag contrast biedt is niet geschikt. Daarnaast moet je het scherm goed kunnen instellen zodat je niet elke dag alles zelf hoeft te doen. De narrowcasting schermen zijn daar perfect geschikt voor. Ze zijn bovendien berekend op allerlei omstandigheden. Dit is handig in winkels en op luchthavens. De platte schermen in groot formaat vervormen niet. Zo is uit alle hoeken alles duidelijk te zien. Een andere factor is de juiste helderheid, in bijvoorbeeld een sterk verlichte omgeving. 

Kies je voor LED?

Er zijn allerlei soorten schermen op de markt. De LED-schermen zijn altijd populair. Dit komt door de zuinigheid. Ze bieden goede prestaties en zijn strak vormgegeven. Dit maakt ze echter niet voor elk project ook echt de beste optie. Zo zijn plasmaschermen beter als er verschillende kijkhoeken zijn. Deze schermen vervormen immers niet. Bekijk dus per situatie wat het beste scherm kan zijn. Eventueel kan het slim zijn om je hierover te laten adviseren door een kenner. Soms is LED wel gewoon de beste optie om voor te gaan.

Hoe zit het met connectiviteit?

Een scherm op zich is een dood element. Je moet er zelf content op tonen. Daar gebruik je een mediaplayer voor. De meeste schermen hebben tegenwoordig een ingebouwde mediaplayer. Dat is een computertje dat je met behulp van een kabel kan verbinden. Dit gaat vaak om een HDMI-kabel, maar er zijn ook andere aantrekkelijke opties. Je moet dus kiezen tussen de ingebouwde of losstaande mediaplayer. Dit hangt af van de situatie waarin je zit. Denk bijvoorbeeld aan de plaats waar het scherm staat. Is er weinig ruimte of ziet het er niet mooi uit? Dan is het een beter idee om niet voor een losse mediaspeler te gaan.

Gerelateerde artikelen

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *