Energielabel van je bedrijfspand verbeteren: onze tips!

 Energielabel van je bedrijfspand verbeteren: onze tips!

Als ondernemer is het belangrijk om duurzaamheid hoog op de agenda te hebben staan. Een van de manieren waarop je als bedrijf kunt bijdragen aan een beter milieu is door te zorgen voor een goed energielabel voor je bedrijfspand. In dit artikel delen we onze tips om het energielabel van je bedrijfspand te verbeteren.

1. Investeer in energiezuinige verlichting

Een van de eenvoudigste en meest effectieve manieren om het energielabel van je bedrijfspand te verbeteren, is door te investeren in energiezuinige verlichting. Vervang oude gloei- of halogeenlampen door LED-verlichting, die veel minder energie verbruiken en langer meegaan. Daarnaast kun je gebruik maken van bewegingssensoren en timers om ervoor te zorgen dat de verlichting alleen aan is als dat echt nodig is, waardoor je nog meer energie bespaart.

2. Isoleer je pand goed

Een goed geïsoleerd pand zorgt voor minder warmteverlies in de winter en minder warmtewinst in de zomer, wat resulteert in een lager energieverbruik en een beter energielabel. Investeer daarom in goede isolatie van muren, dak en vloer, en zorg voor isolerende beglazing. Daarnaast kun je ook kiezen voor tochtstrips bij deuren en ramen om onnodig energieverlies tegen te gaan. Voor energieprestatieadvies op maat adviseren wij om een afspraak in te plannen bij Bedrijfsenergielabels. Een energieprestatieadviseur voor utiliteitsbouw beschikt over de juiste kennis om goede adviezen te geven die het energielabel van je bedrijfspand verbeteren.

3. Maak gebruik van duurzame energiebronnen

Het gebruik van duurzame energiebronnen, zoals zonnepanelen of een warmtepomp, kan aanzienlijk bijdragen aan een beter energielabel voor je bedrijfspand. Zonnepanelen wekken bijvoorbeeld elektriciteit op uit zonlicht, wat kan worden gebruikt voor de verlichting en apparaten in je pand. Een warmtepomp kan zorgen voor verwarming en koeling van je pand op een energiezuinige manier. Door te investeren in duurzame energiebronnen verminder je je afhankelijkheid van fossiele brandstoffen en verlaag je je CO2-uitstoot.

4. Optimaliseer het energiegebruik van apparatuur

Veel bedrijven hebben diverse apparatuur in gebruik, zoals computers, printers, koelkasten, en airconditioningssystemen. Deze apparatuur kan veel energie verbruiken, maar je kunt het energiegebruik optimaliseren. Kies voor energiezuinige apparatuur met een hoog energielabel en zet apparatuur uit als het niet in gebruik is. Daarnaast kun je ook timers of slimme stekkers gebruiken om het energiegebruik van apparatuur te reguleren en onnodig energieverbruik te voorkomen.

Gerelateerde artikelen

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *