Waarom roken veel ondernemers?

 Waarom roken veel ondernemers?

Het is algemeen bekend dat roken schadelijk is voor de gezondheid en dat het stoppen met roken tal van voordelen biedt. Toch lijkt er een trend te zijn onder ondernemers om te roken. Maar waarom is dit het geval?

Een mogelijke reden kan zijn dat ondernemers vaak onder hoge druk staan en stressvolle situaties moeten managen. Roken kan in deze situaties als een copingmechanisme worden gezien, waarbij het inhaleren van nicotine kan helpen om de stress te verminderen. Daarnaast kan roken ook een sociale functie hebben binnen de zakenwereld, waarbij het delen van een sigaret vaak wordt gezien als een manier om te netwerken en relaties op te bouwen.

Een andere mogelijke verklaring is dat ondernemers vaak risiconemers zijn. Ze zijn gewend om grote beslissingen te nemen en hebben een hoge tolerantie voor risico’s. Roken kan worden gezien als een risicovolle activiteit en kan dus passen bij het profiel van de ondernemer.

Stoppen met roken volgens Allen Carr

Hoewel roken voor sommige ondernemers een manier kan zijn om met stress en risico om te gaan, is het belangrijk om te benadrukken dat het stoppen met roken vele voordelen biedt voor zowel de gezondheid als het bedrijf.

Een populaire methode om te stoppen met roken is het boek “Stoppen met roken” van Allen Carr. Het boek biedt een unieke benadering om te stoppen met roken, waarbij de focus ligt op het veranderen van de denkwijze van de roker en het doorbreken van de verslaving op een positieve manier. Zoals Carr zelf zegt: “Stoppen met roken is geen opoffering, het is een bevrijding.”

Het boek van Allen Carr heeft wereldwijd miljoenen mensen geholpen om te stoppen met roken en kan ook voor ondernemers een effectieve manier zijn om te breken met deze gewoonte. Door te stoppen met roken kunnen ondernemers niet alleen hun gezondheid verbeteren, maar ook hun productiviteit en focus verhogen, waardoor ze beter in staat zijn om hun bedrijf te leiden en succesvol te zijn.

Conclusie

Hoewel er verschillende redenen kunnen zijn waarom ondernemers roken, is het belangrijk om te benadrukken dat met roken stoppen tal van voordelen biedt voor zowel de gezondheid als het bedrijf. Het boek van Allen Carr biedt een unieke benadering om te stoppen met roken en kan ook voor ondernemers een effectieve methode zijn om te breken met deze gewoonte.

Gerelateerde artikelen

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *