Waarom bedrukte tape voor bedrijven handig kan zijn

 Waarom bedrukte tape voor bedrijven handig kan zijn

Stel je voor: een pakketje dat op je deurmat valt met een opvallende bedrukking op de tape eromheen. Of je nu een kleine online winkel runt of een groot distributiecentrum beheert, bedrukte tape kan een krachtig hulpmiddel zijn om je merk te versterken, de herkenbaarheid te vergroten en zelfs de veiligheid te verbeteren. In dit artikel ontdek je waarom bedrukte tape een slimme keuze kan zijn voor jouw bedrijf.

Voordelen van bedrukte tape

Bedrukte tape biedt diverse voordelen die het een waardevolle investering maken voor bedrijven van elke omvang en in elke sector. Hier zijn enkele belangrijke voordelen:

 1. Merkidentiteit versterken: Door je bedrijfslogo, naam of slogan op de tape te laten bedrukken, kun je een consistente merkidentiteit creëren. Elke keer dat een pakketje met jouw bedrukte tape wordt ontvangen, wordt je merknaam opnieuw onder de aandacht gebracht.
 2. Professionele uitstraling: Bedrukte tape geeft een professionele uitstraling aan je verzendingen. Het laat zien dat je oog hebt voor detail en kwaliteit, wat vertrouwen kan opwekken bij klanten en partners.
 3. Anti-diefstalmaatregelen: Speciale bedrukte tape met waarschuwingsteksten zoals “void” of “tamper evident” kan helpen bij het identificeren van pakketten die zijn geopend of waarvan de tape is verwijderd voordat ze hun bestemming hebben bereikt.
 4. Efficiëntie in het verzendproces: Duidelijk bedrukte tape kan het sorteerproces versnellen en fouten verminderen, omdat het direct aangeeft waar een pakket vandaan komt of naartoe gaat.

Toepassingen van bedrukte tape

Bedrukte tape kan op verschillende manieren worden gebruikt om je bedrijfsactiviteiten te verbeteren:

 • E-commerce: Voor online retailers is bedrukte tape een kans om hun merk te laten opvallen in een concurrerende markt. Het kan ook helpen bij het verhogen van herhaalaankopen door een onderscheidende ervaring te bieden aan klanten.
 • Magazijnbeheer: In magazijnen kan bedrukte tape worden gebruikt om snel onderscheid te maken tussen verschillende soorten goederen, zoals kwetsbare artikelen, productcategorieën of bestemmingen.
 • Promotionele doeleinden: Tijdens marketingcampagnes kan bedrukte tape worden gebruikt als een extra promotiemiddel door speciale aanbiedingen, QR-codes of sociale media-handvatten toe te voegen.

Waarom kiezen voor bedrukte tape?

Waarop letten bij het kiezen van bedrukte tape

Bij het kiezen van bedrukte tape zijn er enkele belangrijke overwegingen om rekening mee te houden:

 1. Kwaliteit van de tape: Zorg ervoor dat de bedrukte tape van hoogwaardige kwaliteit is, zodat deze goed hecht en bestand is tegen scheuren tijdens het verzendproces.
 2. Aanpasbaarheid: Kies een tape die kan worden aangepast aan jouw specifieke behoeften, of het nu gaat om het toevoegen van een logo, tekst of specifieke waarschuwingen.
 3. Duurzaamheid: Overweeg of de tape geschikt is voor de omstandigheden waarin jouw pakketten worden verzonden. Moet de tape waterbestendig zijn of bestand tegen extreme temperaturen?
 4. Milieuvriendelijkheid: Als duurzaamheid belangrijk is voor jouw bedrijf, zoek dan naar bedrukte tapes die voldoen aan milieunormen en mogelijk recyclebaar zijn.

Effectief implementeren van bedrukte tape

Om het meeste uit bedrukte tape te halen, zijn hier enkele tips voor effectieve implementatie:

 • Consistente branding: Zorg ervoor dat het ontwerp van de bedrukte tape consistent is met je andere marketingmaterialen en merkidentiteit.
 • Promotionele kansen benutten: Gebruik bedrukte tape als een extra promotiemiddel door kortingscodes, QR-codes of sociale media-verwijzingen toe te voegen.
 • Klantgericht ontwerp: Denk na over hoe de bedrukte tape de klantervaring kan verbeteren door instructies voor retourzendingen of bedankberichten toe te voegen.

Bedrukte tape is dus niet alleen functioneel voor het verzenden van pakketten, maar kan ook een krachtig marketinginstrument zijn dat je merkidentiteit versterkt, de herkenbaarheid vergroot en de efficiëntie in je verzendprocessen verbetert. Door te investeren in hoogwaardige bedrukte tape, kun je een blijvende indruk achterlaten bij je klanten en partners, wat kan bijdragen aan de groei en het succes van je bedrijf.

Of je nu een kleine ondernemer bent die zijn online winkel wil onderscheiden of een grote retailer die efficiëntie wil verbeteren, bedrukte tape biedt veel voordelen die verder gaan dan alleen functioneel gebruik. Overweeg de mogelijkheden van bedrukte tape voor jouw bedrijf en maak van elke verzending een kans om je merk te laten schitteren.

Gerelateerde artikelen

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *