Praktische tips voor het inzamelen van bedrijfsafval

 Praktische tips voor het inzamelen van bedrijfsafval

Of je nu een grote of een kleine ondernemer bent, het is altijd zo dat je een bepaalde mate van bedrijfsafval produceert. Het is het afval dat van organisaties, overheden en bedrijven af komt. Dit is zelfs de voornaamste afvalstroom van Nederland. Bedrijfsafval door MilieuServiceNederland laten inzamelen gebeurt op de juiste wijze. Dat leer je in dit artikel.

Volgens de wet

Het is belangrijk om het inzamelen van het bedrijfsafval volgens de wet te doen. Daarvoor kan het inzetten van een restafval container via Milieuservicenederland.nl al van grote waarde zijn. Kijk vooral naar de specifieke regels per afvalsoort. Op die manier kan je er zeker van zijn dat alles correct wordt afgevoerd en je geen boetes krijgt.

Oog voor het milieu

De correcte inzameling is essentieel. Door te scheiden is het beter te recyclen. Zo kunnen bruikbare grondstoffen worden teruggewonnen. Dit is veel beter dan het verbranden van restafval. Daarom is goede scheiding dus ook essentieel. Kijk daarbij ook naar hoe je de berg bedrijfsafval als geheel kan terugdringen. Minder verpakking, minder hardcopy documenten en meer alternatieven maken een groot verschil. Zo kan je zorgen dat je veel beter voor het milieu bent.

De wijze van inzamelen

De gemeente is er om huisafval op te halen. Bedrijven zijn echter verplicht zelf afval te scheiden en verwerken. Dit betekent dus dat je een goede partij moet vinden die jou kan helpen bij het scheiden en ophalen van het vuil. Een goede container huren is daarin al een grote stap. Het is ook belangrijk om goed te bekijken welke specialist het best aansluit op de wensen die jij hebt. Betrouwbare inzamelaars helpen je de problemen die je hebt met bedrijfsafval op te lossen. Dit is wel heel aantrekkelijk te noemen.

Op goede wijze scheiden

Bedrijven moeten net als particulieren hun afval op de juiste wijze gescheiden aanbieden. Daarvoor is een afvalvergunning nodig. Je weet precies wat je wel en niet gescheiden moet aanleveren bij de inzamelaar. Het is als je een kantoor aan huis hebt slim om huishoudelijk afval en bedrijfsafval gescheiden van elkaar te houden. Wanneer je alles goed scheidt, dan kan dat je veel opleveren. Bovendien voldoe je zo aan de doelstellingen van de overheid. Het vergt wel wat organisatie van jou als ondernemer. Aan de andere kant zal het je niets extra kosten, je zal er eerder door kunnen besparen. Dat maakt het alleen maar aantrekkelijker.

Gerelateerde artikelen

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *