Met de honden op vakantie naar de Nederlandse kust: leuke hondenstranden + accommodatie tips

 Met de honden op vakantie naar de Nederlandse kust: leuke hondenstranden + accommodatie tips

Een vakantie naar de Nederlandse kust is een geweldige manier om te genieten van de natuur en het is natuurlijk nog beter als je je trouwe viervoeters kunt meenemen. De Nederlandse kust biedt talloze hondvriendelijke stranden en accommodaties, waardoor het een ideale bestemming is voor baasjes en hun viervoeters. In dit artikel delen we enkele van de leukste hondenstranden en geven we tips voor geschikte accommodaties.

Leuke hondenstranden aan de Nederlandse Kust

1. Noordwijk

Noordwijk staat bekend als een van de meest hondvriendelijke stranden van Nederland. Het hondenstrand bevindt zich tussen strandafslag 1 en 2 en is het hele jaar door toegankelijk voor honden. Het uitgestrekte zandstrand en de duinen bieden voldoende ruimte voor honden om te rennen en te spelen. In de zomermaanden geldt er een aanlijnplicht tussen 09.00 en 19.00 uur, maar buiten deze tijden mogen de honden loslopen.

2. Zandvoort

Zandvoort is een populaire badplaats met een speciale zone voor honden. Tussen strandpalen 70 en 73 zijn honden het hele jaar door toegestaan. Het brede strand is perfect voor lange wandelingen en het spelen van balspelletjes. Bovendien zijn er diverse strandpaviljoens waar honden welkom zijn, zodat je samen kunt genieten van een hapje en een drankje.

3. Scheveningen

Scheveningen heeft een specifiek hondenstrand dat zich bevindt ten noorden van de haven, tussen strandpalen 47 en 48. Honden mogen hier het hele jaar door loslopen. Het strand is goed bereikbaar en er zijn voldoende parkeermogelijkheden in de buurt. Na een dagje strand kun je terecht bij diverse strandtenten die hondvriendelijk zijn.

4. Vlissingen

Het strand van Vlissingen heeft verschillende zones waar honden welkom zijn, vooral buiten het hoogseizoen. Van september tot april mogen honden op het hele strand loslopen. Het strand bij Nollestrand is een aanrader vanwege de ruime opzet en het rustige karakter. Het nabijgelegen natuurgebied biedt ook mooie wandelroutes voor afwisseling. Onze tip: boek een vakantiehuis in Zeeland waar de hond welkom is, om je vakantie helemaal compleet te maken!

5. Ameland

Op het Waddeneiland Ameland zijn honden op bijna alle stranden welkom. Het eiland heeft een ontspannen sfeer en biedt volop ruimte voor honden om te rennen en te spelen. Het strand bij Hollum is bijzonder populair onder hondenbezitters. De mooie duinen en het rustige water maken het een ideale plek voor een dagje uit met je hond.

6. Texel

Texel, een van de grootste Waddeneilanden, biedt tal van mogelijkheden voor honden. Bij Paal 28 en Paal 21 zijn honden welkom op het strand. De uitgestrekte zandstranden en duinen zijn perfect voor lange wandelingen. Bovendien zijn er diverse hondvriendelijke paviljoens waar je kunt genieten van een maaltijd of een drankje.

Accommodatie tips voor een vakantie met de honden

1. Landal GreenParks

Landal GreenParks heeft meerdere vakantieparken langs de Nederlandse kust die hondvriendelijk zijn. Parken zoals Landal Beach Resort Ooghduyne in Julianadorp en Landal Sluftervallei op Texel bieden speciale hondenbungalows met voorzieningen zoals omheinde tuinen, hondenmanden en -bakken.

2. Roompot 

Roompot biedt diverse hondvriendelijke accommodaties aan de kust. Vakantieparken zoals Roompot Beach Resort in Kamperland en Roompot Strandpark Duynhille in Ouddorp zijn ideaal voor een vakantie met je hond. Veel parken hebben directe toegang tot het strand en bieden extra faciliteiten voor honden.

3. Airbnb en huisjehurenmethond.nl

Er zijn talloze vakantiehuizen en appartementen langs de kust die honden toestaan. Bij een website zoals Airbnb kun je specifiek naar hondvriendelijke accommodaties kunt zoeken. Kijk bijvoorbeeld naar huisjes in de buurt van Noordwijk of Texel voor een perfecte strandvakantie met je hond. Een andere aanrader is de website huisje huren met hond. Deze is speciaal ontworpen om een fijn vakantie-adresje te vinden, waar de honden welkom zijn.

4. Hondvriendelijke Hotels

Er zijn ook diverse hotels langs de Nederlandse kust die honden verwelkomen. Hotel Zee en Duin in Katwijk en Grand Hotel Huis ter Duin in Noordwijk zijn voorbeelden van hotels waar honden toegestaan zijn en waar extra voorzieningen beschikbaar zijn voor je viervoeter.

Waar ga jij op vakantie met de honden?

Hopelijk hebben deze tips je wat inzichten gegeven. Weet jij al waar je naar toe gaat? Laat het ons weten middels een reactie onder deze pagina! 

Gerelateerde artikelen

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *