Je magazijn innoveren voor betere bedrijfsresultaten

 Je magazijn innoveren voor betere bedrijfsresultaten

De snelheid waarmee in je bedrijf kan worden gewerkt stijgt flink als je het magazijn ondersteunt door middel van software voor het voorraadbeheer. Dat is een unit die onderdeel uitmaakt van een ERP systeem. Met zo’n systeem kun je de voorraad magazijnbeheer verbeteren. Het systeem houdt in, dat iedereen dat vanwege zijn functie relevant is, toegang heeft tot de voorraad in het magazijn. Het is dus niet meer nodig om bij elke vraag naar een product of een artikel een e-mail te sturen of een telefoontje naar het magazijn te plegen. Alle benodigde informatie is meteen zelf op te zoeken.

Inzicht in de voorraden

Zonder een goed systeem voor het beheer van de voorraden in een magazijn is er een vrij groot risico, dat artikelen op zijn of dat er van bepaalde artikelen een te grote voorraad is. Met het systeem voor voorraadbeheer komt dat niet meer voor. Het systeem houdt uiteraard bij welke producten nog in het magazijn liggen, maar het doet veel meer. Het genereert ook informatie over de producten. Op basis daarvan kan er op tijd nieuwe voorraad worden ingekocht. De kans is daardoor een stuk kleiner dat klanten hun bestelling niet meteen toegezonden kunnen krijgen.

Kenmerken van een systeem voor magazijn voorraadbeheer

Het systeem voor voorraadbeheer van magazijnen maakt deel uit van een ERP systeem. Dat betekent dat de informatie uit het magazijn overal in het bedrijf te raadplegen is. Met het systeem kunnen meerdere magazijnen worden beheerd. Het systeem ondersteunt ook het volledige proces van ordermanagement en is geïntegreerd met het boekhoudsysteem. Daardoor ontstaan er geen onverwachte financiële situaties meer. Per product in het magazijn wordt de omloopsnelheid bijgehouden. Dat zorgt voor waardevolle informatie over de frequentie waarmee producten bij moeten worden besteld, en in welke hoeveelheden.

Alle details beschikbaar

Doordat alle gegevens beschikbaar zijn in een ERP systeem is in de module magazijnbeheer allerlei aanvullende informatie op te vragen. Zoals de optimale momenten om producten voor een aantrekkelijke prijs bij te bestellen, de minimaal benodigde hoeveelheid van elk product in het magazijn, de levertijden van de producten en de tijd die een product gemiddeld in het magazijn ligt. Ook is het mogelijk om alerts in te stellen voor bijzondere situaties. Je hebt dan de kans om bij te sturen. De module magazijnbeheer zorgt er dus voor dat je kunt vertrouwen op een optimale voorraad in de magazijnen.

Gerelateerde artikelen

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *