Een business starten in 2023; 4 Tips

 Een business starten in 2023; 4 Tips

Het nieuwe jaar is net begonnen! Dat betekent voor velen allerlei goede voornemens. Heb jij nu al tijden je eigen business willen starten, dan is het dit het moment! Omdat er nogal wat bij komt kijken, hebben we een aantal handige tips voor je, die je kunnen helpen bij het succesvol opstarten van je eigen bedrijf.

Maak een businessplan

Wanneer je succesvol een bedrijf wilt kunnen starten, mag een plan natuurlijk niet ontbreken. Hierin beschrijf je exact wat je wilt gaan doen, wie je doelgroep is en wat je missie is met je bedrijf. Ook kan een businessplan je in een later stadium helpen bij het eventueel verkrijgen van een financiering voor je bedrijf. Want ook wanneer je net begint, zijn investeerders wel degelijk geïnteresseerd in je, mits je natuurlijk een goed verhaal hebt. Neem daarom dus ook de tijd voor het maken van zo’n plan. Op lange termijn heb je hier alleen maar voordelen bij.

Doe onderzoek en bepaal een strategie

Nadat je je businessplan hebt geschreven, is het tijd om wat dieper in de materie te duiken. Dat houdt dus concreet in dat je aan de slag gaat met het doen van onderzoek. Niet alleen naar je doelgroep, maar ook naar hoe je deze wilt en ook kunt bereiken. Daarbij is het ook van belang dat je voor jezelf toets of je gestelde doelen haalbaar zijn. Je kunt je namelijk wel voorstellen dat een supermarkt met een miljoenen omzet in een dorpje met 300 mensen een lastiger verhaal wordt, dan wanneer je er eentje opent op de albert cuyp bij wijze van spreken. Ook je strategie is vervolgens van belang. Je hebt namelijk onderzoek gedaan en doelen gesteld, maar hoe ga je deze mensen bereiken?

De boekhouding

Als bedrijf ben je verplicht je boekhouding bij te houden. Zo dien je ieder kwartaal je BTW aangifte te doen en één keer per jaar je inkomstenbelasting. Om ervoor te zorgen dat jij exact weet wat er binnenkomt en ook weer uitgaat, is het bijhouden van administratie een essentieel onderdeel van je bedrijf. Je wilt immers wel kunnen zien om je winst of verlies draait met je bedrijf. Nu is het niet vreemd dat je in het eerste jaar, mede door het doen van de vele investeringen, vaak verlies draait, maar na een jaar of twee/drie mag er toch wel wat verbetering in zitten. Door je administratie goed bij te houden, weet je precies hoe jij er met je business voorstaat.

Zorg dat je klanten je weten te vinden en andersom

Naast alle praktische zaken die van belang zijn, is het vinden van je eerste klanten natuurlijk een belangrijke stap om te kunnen beginnen met je business. Je kunt alles nog zo goed hebben staan, maar op het moment dat jij geen klanten hebt, heeft het natuurlijk weinig zin. Zo kun je ervoor kiezen om een website te (laten) maken, maar zijn er nog tal van andere mogelijkheden om je eerste klanten te werven. Steek hier daarom dan ook voldoende tijd en energie in. Maak gebruik van Linkbuilding om meer online zichtbaarheid te krijgen.

Gerelateerde artikelen