Hoe je beter zakelijk Engels kunt leren spreken

 Hoe je beter zakelijk Engels kunt leren spreken

Als je werkt in een internationale omgeving of regelmatig communiceert met Engels-sprekende collega’s of klanten, dan is het belangrijk om goed zakelijk Engels te spreken. Hieronder staan een aantal tips die je kunnen helpen om je zakelijke Engels te verbeteren.

Leer de juiste terminologie

In elke branche zijn er specifieke termen en jargon die je moet kennen om effectief te kunnen communiceren. Het is belangrijk om te leren wat deze termen zijn en hoe ze in de juiste context moeten worden gebruikt. Zoek online naar woordenlijsten die specifiek zijn voor jouw branche, of vraag je Engels-sprekende collega’s om suggesties.

Volg een taalcursus

Een taalcursus zakelijk Engels kan je helpen om sneller vooruitgang te boeken in je zakelijke Engelse vaardigheden. Er zijn verschillende soorten taalcursussen beschikbaar, van online cursussen tot klassikale lessen. Hier zijn enkele opties om te overwegen:

Taleninstituten: Er zijn verschillende taleninstituten die cursussen zakelijk Engels aanbieden. Deze cursussen zijn gericht op het verbeteren van je schrijf-, spreek- en luistervaardigheden.

Online cursussen: Er zijn talloze online cursussen beschikbaar die zich richten op zakelijk Engels. Deze cursussen zijn vaak flexibeler dan klassikale lessen en kunnen worden gevolgd in je eigen tempo.

Privélessen: Als je de voorkeur geeft aan één-op-één lessen, dan kun je overwegen om privélessen te volgen. 

Werk aan je grammatica

Een goede kennis van de Engelse grammatica is essentieel voor het spreken van goed Engels. Als je moeite hebt met het correct gebruiken van de juiste tijd, het vervoegen van werkwoorden of het maken van juiste zinnen, dan kan dit je communicatie belemmeren. Er zijn tal van online bronnen die kunnen helpen bij het verbeteren van je grammaticale vaardigheden, zoals Grammarly en Engels-oefeningen.

Lees Engelse artikelen en boeken

Een andere manier om je zakelijk Engels te verbeteren is door het lezen van Engelse artikelen en boeken. Dit zal je niet alleen helpen om de juiste terminologie te leren, maar het zal je ook vertrouwd maken met de manier waarop Engelse zinnen en alinea’s zijn opgebouwd. Kies boeken en artikelen die gerelateerd zijn aan jouw vakgebied, zodat je de relevante terminologie kunt leren.

Kijk naar Engelse films en tv-series

Het kijken naar Engelse films en tv-series kan ook helpen bij het verbeteren van je zakelijke Engels. Dit zal je helpen om je uitspraak en intonatie te verbeteren en je meer vertrouwen te geven in het spreken van Engels. Probeer ook te letten op de manier waarop Engelse sprekers zich uitdrukken en op de woorden en zinnen die ze gebruiken.

Oefen regelmatig met een taalpartner

Het regelmatig spreken van Engels met een taalpartner is een effectieve manier om je zakelijke Engelse vaardigheden te verbeteren. Een taalpartner is iemand die Engels als moedertaal spreekt en die graag wil helpen om jouw Engels te verbeteren in ruil voor het verbeteren van zijn of haar Nederlands. Hier zijn enkele tips voor het vinden van een taalpartner:

  • Vraag rond in je netwerk of er iemand is die Engels als moedertaal spreekt en graag taaluitwisselingen doet.
  • Maak gebruik van online platformen zoals Meetup, Couchsurfing of ConversationExchange om taalpartners te vinden.
  • Zoek naar internationale groepen op sociale media en stel jezelf voor als iemand die graag zijn of haar Engels wil verbeteren.

Gerelateerde artikelen

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *