De ultieme gids voor een zakelijke outfit voor heren

 De ultieme gids voor een zakelijke outfit voor heren

Wat wordt er precies verstaan onder een zakelijke outfit voor heren? Vroeger was dat standaard een pak met stropdas en nette schoenen, maar tegenwoordig wordt er heel wat anders verstaan onder een zakelijke outfit voor heren. Zo formeel als het vroeger was, is het op de meeste kantoren allang niet meer. Hieronder de ultieme gids voor een zakelijke outfit voor heren. Zo hoef je dus niet onzeker te zijn over de outfit die je naar kantoor draagt.

De business casual outfit

We noemen dit ook wel de business casual outfit. Deze outfit is moeilijk te definiëren, maar hangt tussen een zakelijke outfit en casual outfit in. Oftewel; het hoeft allemaal niet zo overdreven formeel, maar wel netjes. Er zijn een paar punten waar je je aan kunt houden, zodat je outfit voldoet aan een business casual outfit. 

Geen stropdas

Een stropdas wordt vaak als erg formeel gezien, passend bij een formele zakelijke outfit. Dus zeker niet passend bij een business casual outfit. Daarom kun je een stropdas gemakkelijk achterwege laten bij zo’n outfit en volstaat een overhemd zonder stropdas prima.  

Geen open schoenen

Open schoenen zijn echt not done bij een business casual outfit. Dit ziet er niet alleen onfris uit, maar het is ook nog eens uiterst onprofessioneel om open schoenen onder een business casual outfit te dragen. Dichte instappers kan echter wel als je op zoek bent naar gemakkelijk zittende schoenen. 

Geen spijkerbroek

Een donkere of zwarte spijkerbroek kan prima bij een business casual outfit passen. Echter wordt de voorkeur meestal gegeven aan een chino of pantalon. Dan weet je in ieder geval zeker dat je goed voor de dag kunt komen in je business casual outfit. 

Geen oude T-shirts

Een T-shirt straalt weinig professionaliteit en verzorgdheid uit. Zeker als een T-shirt niet perfect past of van slechte kwaliteit is. Kies daarom bij een business casual outfit altijd voor een overhemd, pullover, trui of polo als het echt heel erg warm is. Kijk bijvoorbeeld eens voor nette heren polo’s van GENTI. Deze polo’s kun je prima gebruiken als onderdeel van een business casual kantooroutfit in de zomer.  

Geen hemd of top

Zelfs als het erg warm is, dien je mouwloze shirts te voorkomen. Draag dus zeker geen hemd of top naar kantoor. Een nette polo, pullover of overhemd met korte mouwen is prima gepast in de zomer. Mouwloze kleding echter niet!

Gerelateerde artikelen

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *