De beste slotenservice in de buurt

 De beste slotenservice in de buurt

Er zijn verschillende situaties te bedenken, waarbij de hulp van een ervaren slotenmaker in Dordrecht of Rotterdam van pas komt. Denk aan een buitensluiting, wat het gevolg kan zijn van het afbreken of bijvoorbeeld vergeten van een sleutel. Ook na een inbraakpoging in huis is de hulp van een slotenservice wenselijk. Een slotenmaker zorgt dat de schade aan het slot hersteld wordt. In welke situaties heb jij al eens hulp van een slotenmaker nodig gehad? 

De zoektocht naar een geschikte slotenmaker in de regio kan best lastig zijn. In de afgelopen jaren verschenen er meermaals items op televisie en in de krant over malafide slotenmakerbedrijven. Hoe weet je dat de slotenmaker die jij inschakelt bonafide is? In dit artikel lees je er meer over. 

Vermijd slotenmakers met een 088-nummer 

Allereerst wordt het consumenten aangeraden slotenmakers met een 088-nummer te vermijden. Het zijn slotenmakers die je doorverwijzen naar een centrale, waar je vervolgens aan een slotenmaker in de regio gekoppeld wordt. Dit zijn lang niet altijd betrouwbare slotenmakers, wat al snel kan leiden tot een onnodig hoge rekening na uitvoering van de werkzaamheden. Daar komt bij dat deze werkzaamheden vaak bepaald niet door een vakman uitgevoerd worden. Betrouwbaarder is een slotenmaker met het netnummer van jouw regio. 

Vraag advies van een slotenmaker 

Om een goed beeld te krijgen van de expertise en betrouwbaarheid van slotenmakers loont het om vooraf alvast een globaal advies te vragen. Wat zou een slotenmaker in jouw situatie doen? Kan deze op voorhand beschrijven hoe deze het probleem met het slot voor je oplost? Welk type slot zou de slotenmaker je aanraden? Dergelijke informatie geeft vaak een beeld van de kennis en het vakmanschap van de slotenservice. Een bonafide slotenmaker zal je bijvoorbeeld al snel aanraden om te kiezen voor een cilinderslot met een hoge SKG-beoordeling. Deze onafhankelijke partij keurt sloten op de mate van weerstand die ze bieden bij een inbraakpoging in je woning. 

Zorg dat je vooraf een offerte toegestuurd krijgt 

De belangrijkste tip bij het inschakelen van een slotenmaker: vraag vooraf altijd om een prijsindicatie. Dit kan al aan de telefoon, of ter plekke nadat de slotenmaker de situatie geïnventariseerd heeft. Het verkleint de kans dat je nadien een hoge rekening gepresenteerd krijgt. Iets wat bij malafide slotenmakers vaak gebeurt. Door verschillende offertes naast elkaar te leggen krijg je een goed beeld van een reële prijs voor de uit te voeren werkzaamheden. 

Gerelateerde artikelen

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *