Coronavirus en je mentale gezondheid

 Coronavirus en je mentale gezondheid

De pandemie van het coronavirus (Covid-19) beïnvloedt het leven van velen. Een groot aantal mensen worstelt met de gevolgen voor zichzelf en hun dierbaren. Degenen die al met mentale gezondheidsproblemen leven, staan ook voor extra uitdagingen. Hoewel het belangrijk is om op de hoogte te blijven, zijn er ook veel dingen die je kan doen om je welzijn in dergelijke tijden te ondersteunen en te beheersen. Hier vind je enkele tips om je te helpen om te gaan met deze tijd. 

Blijf verbonden met anderen

Het onderhouden van gezonde relaties met mensen die je vertrouwt, is belangrijk voor je geestelijk welzijn. Probeer regelmatig check-in momenten met vrienden en familie af te spreken. Denk na over manieren om in contact te blijven met vrienden en familie. Dit kan gebeuren op verschillende manieren, zoals via telefoon, berichten, videogesprekken of sociale media. Het horen van een vriendelijke, vertrouwde stem, of het lezen van een bericht van mensen om wie je geeft, helpt je om je meer verbonden te voelen. Dit is belangrijk voor de geestelijke gezondheid, vooral voor mensen die alleen wonen en zich eenzaam, geïsoleerd en bang voelen. 

Zorg goed voor jezelf

Creëer een nieuwe dagelijkse routine die prioriteit geeft aan het zorgen voor jezelf. Je zou kunnen proberen meer te lezen of films te kijken, aan lichaamsbeweging te doen, nieuwe ontspanningstechnieken uit te proberen of nieuwe kennis op te zoeken op het internet. Zo kan je ook gebruik maken van online psychische hulp om je mentale welzijn te versterken. Informeer jezelf over wat de psychologen als tips meegeven, om je beter te voelen in deze tijden. Probeer verder wat uit te rusten en beschouw dit als een nieuwe, ongewone ervaring, die misschien zijn voordelen heeft.     

Coronavirus nuttige contacten

Praat over je zorgen. Als je je niet in staat voelt om jezelf te beschermen, is het een psychisch noodgeval. Met de juiste hulp en steun, kan je hier doorheen komen. Het is normaal dat je je een beetje bezorgd, bang of hulpeloos voelt over de huidige situatie. Het is goed om je zorgen te delen met anderen die je vertrouwt en het kan hen ook helpen. Als je niet met iemand kunt praten die je kent of als dat niet heeft geholpen, zijn er genoeg hulplijnen die je kan proberen. Zo bestaan er psychologen op afstand, waar je jouw zorgen aan kan vertellen. Hiermee verkrijg je psychische hulp via Skype, Facetime of mail en de gesprekken gebeuren persoonlijk en betrouwbaar. 

Gerelateerde artikelen

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *