Bedrijfspand verhuren of verkopen? Regel een NEN 2580 meetrapport!

 Bedrijfspand verhuren of verkopen? Regel een NEN 2580 meetrapport!

Is het tijd om jouw bedrijfspand te verkopen of te verhuren? Dan is het tijd om een meetrapport aan te vragen. Veel mensen hebben veel vragen over het meetrapport. Waar vraag je het aan? Wat voor meetrapport heb je nodig en waar staat een NEN 2580 meetrapport voor? In dit artikel leggen we graag alle details over het effectieve NEN 2580 meetrapport voor jou uit.

Wanneer kiezen voor een NEN2580 meetrapport?

Wanneer we denken aan het opmeten van een woning, dan denken we vaak aan een simpele meting waarin het bouwoppervlak wordt aangegeven. Het probleem van deze meting, is dat er veel extra m2 worden meegenomen die in de werkelijkheid niet bruikbaar zijn. Denk bijvoorbeeld aan de muren. Kies er daarom voor om een NEN2580 meting te laten doen. In deze meeting wordt er een nauwkeurige meting opgesteld van iedere individuele ruimte. Het is niet alleen ideaal om te weten hoeveel bruikbare m2 er in het pand zit, maar het NEN 2580 maakt het ook makkelijker om een pand aan meerdere mensen te verhuren. Je kan aan jouw potentiële huurders namelijk een nauwkeurig maandelijks bedrag geven aan de hand van de specifieke ruimte die ze gebruiken.

Hoe wordt dit meetrapport opgesteld?

Het NEN 2580 meetrapport vraag je online aan. Er wordt vervolgens een afspraak ingepland waar de inspecteur langskomt bij jouw bedrijfspand. Tijdens deze afspraak gaat de inspecteur iedere ruimte af. Over het algemeen kan je er vanuit gaan dat een inspecteur ongeveer een uurtje nodig heeft om de gehele ruimte op te meten. Vervolgens wordt alle informatie verwerkt in het rapport. Deze ontvang je vaak een week na de afspraak via de mail.

Wat zijn de kosten van een NEN2580 meetrapport?

Het is niet mogelijk om een vaste prijs aan te geven over de NEN 2580 meting. De kosten hebben namelijk deels te maken met de grootte van het pand. Hoe groter jouw bedrijfspand is, hoe meer tijd de inspecteur nodig heeft om het pand op te meten en om vervolgens de informatie te verwerken in het rapport. In sommige gevallen vind je wel een vast tarief, maar dit heeft bijvoorbeeld een maximum tot 2000 m2. Vooraf worden echter altijd de kosten gecommuniceerd om te voorkomen dat je voor onverwachte verrassingen komt te staan. Heb je nog vragen over het meetrapport of wil je graag de meting aanvragen? Dan raden wij aan om dit te doen via NENmetingen.nl. Door deze betrouwbare partij kun je een NEN2580 meting voor jouw bedrijfspand laten uitvoeren.

Gerelateerde artikelen

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *