5 Redenen om nu zonnepanelen voor je bedrijf te kopen

 5 Redenen om nu zonnepanelen voor je bedrijf te kopen

Wil je weten of zonnepanelen een slimme zakelijke investering zijn? Dan kijk je naar de lagere energierekening, maar kijk je ook naar andere voordelen die je als ondernemer hebt. Solarite kan je helpen om dit allemaal in kaart te brengen. De 5 belangrijkste redenen nemen we alvast in dit artikel met je door. Zo weet je precies wat je ervan mag verwachten.

1. Grip op de energiekosten

Een belangrijke reden om voor zonnepanelen te gaan is de stijgende prijs voor energie. Het wordt allemaal steeds duurder en zakelijk wil je de kosten zo laag als mogelijk houden. Zelf stroom opwekken kan de manier zijn waarop je dat doet. Door zonnepanelen te kopen kan je dus een hele goede slag slaan.

2. Snel terug te verdienen

Zonnepanelen komen natuurlijk met een kostenplaatje. Dat neemt niet weg dat je dit ook snel kan terugverdienen. Dat neemt tegenwoordig zo’n 5 jaar in beslag. Omdat de kosten voor energie steeds hoger worden, gaat het terugverdienen dus ook nog eens steeds sneller. Dat betekent dat je er zeker van kan zijn dat je als ondernemer steeds meer overhoudt.

3. De voordelen op fiscaal gebied

Er zijn ook voordelen op fiscaal gebied. Dat komt doordat je het kan opgeven als zakelijke kosten. Dat geldt niet alleen voor de panelen, maar ook voor de omvormer. Daarnaast kan je ook kosten opgeven met betrekking tot de installatie. Wanneer je dit allemaal bij elkaar optelt, dan kan dat een flinke besparing op je belasting betekenen. Het is bovendien ook zo dat de btw sinds 2023 niet meer gerekend wordt in veel gevallen.

4, Profiteren van de subsidies

Er zijn nog altijd verschillende subsidies waar je gebruik van kan maken. Dat kan bijvoorbeeld door als ondernemer met de SDE++ en de EIA te weren. Daarnaast is er ook nog de KIA die vaak wordt gebruikt door ondernemers. Het is wel heel goed om te weten dat de regels voor de subsidies nog weleens veranderen. Dit kan gunstig, maar ook ongunstig uitpakken voor sommige ondernemers. Zoek dit dus ook altijd uit voor je aan de slag gaat.

5. Meerwaarde van vastgoed

De waarde van je bedrijfspand gaat omhoog als je zonnepanelen erop legt. Wanneer je ooit eens moet verhuizen, dan levert het pand dus ook meer op. Het is wel heel aantrekkelijk om deze kans te gebruiken. Het is wel belangrijk om te kijken hoe het met de wetgeving gaat in de toekomst. Dit kan natuurlijk ook een verschil maken. Toch kan je vaak profiteren.

Gerelateerde artikelen

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *