5 handige tips en applicaties binnen Microsoft 365

 5 handige tips en applicaties binnen Microsoft 365

In de moderne zakenwereld waarin we leven, is Microsoft 365 een van de meest gebruikte softwarepakketten voor kantoorproductiviteit. HaHa Training, welke wekelijkse diverse Office 365 cursussen verzorgd geeft in dit artikel vijf handige Microsoft 365 functies en applicaties die je waarschijnlijk niet kent. Het mooiste van Microsoft 365? Dat er voor elke applicatie die je nu gebruikt, een mooi beveiligde optie binnen Microsoft beschikbaar is zoals; 

  1. Microsoft Planner is een handige tool om projecten te organiseren. Het is een simpele tool waarmee je taken kunt toevoegen, deadlines kunt instellen en deze kunt toewijzen aan specifieke teamleden. Het is een eenvoudig alternatief voor complexere projectmanagementtools zoals Jira. De interface is gebruikersvriendelijk, en het is gemakkelijk om overzicht te houden van wie wat doet en wanneer.
  2. Microsoft Forms is een tool voor het creëren van enquêtes, quizzen en formulieren. Het is eenvoudig te gebruiken en biedt veel opties voor het aanpassen van de vragen. De resultaten van de enquêtes worden automatisch verwerkt, waardoor het gemakkelijk is om de resultaten te analyseren. Dit is een goede vervanging voor andere enquêteservices zoals SurveyMonkey.
  3. Microsoft Stream is een videoplatform voor het delen van video’s binnen een organisatie. Het is een veilige en gemakkelijke manier om video’s te delen met collega’s. Het is ook mogelijk om opmerkingen en reacties te geven op video’s, waardoor het een nuttige tool is voor het geven van feedback op bijvoorbeeld presentaties. Dit is een goed alternatief voor YouTube of Vimeo, omdat het specifiek is ontworpen voor zakelijk gebruik.
  4. Microsoft Power Automate Microsoft Power Automate is een tool voor het automatiseren van processen. Het maakt het mogelijk om workflows te creëren, waardoor het mogelijk is om repetitieve taken te automatiseren en zo tijd te besparen. Dit is een uitstekend alternatief voor Zapier.
  5. Microsoft Whiteboard is een digitale whiteboardtool voor samenwerking. Het is een handige manier om ideeën te visualiseren en te delen met collega’s, ook als ze niet op dezelfde locatie zijn. Het is een goed alternatief voor fysieke whiteboards of andere samenwerkingstools zoals Mural.

Deze functies zijn niet alleen handig, maar ook gemakkelijk te gebruiken en te integreren in uw dagelijkse werk. Om optimaal gebruik te maken van deze functies is het wel belangrijk om te weten hoe deze precies werken. HaHa Training biedt verschillende trainingen voor eindgebruikers aan, waarmee u snel en gemakkelijk deze functies onder de knie kunt krijgen. Zo kunt u het beste uit Microsoft 365 halen.

Als je een Microsoft 365 cursus wilt volgen, zijn er verschillende opties beschikbaar die kunnen worden afgestemd op jouw specifieke behoeften en voorkeuren. Hieronder bespreken we vier populaire cursusmogelijkheden voor Microsoft 365.

  • Incompany training is een populair optie voor bedrijven die meerdere medewerkers tegelijk willen trainen. Een Microsoft-gecertificeerde trainer komt dan naar jouw bedrijf en geeft training aan de medewerkers in een klassikale setting. Dit kan op locatie of virtueel plaatsvinden. Het voordeel van incompany training is dat de training kan worden aangepast aan de specifieke behoeften van jouw bedrijf, waardoor de training relevant en praktisch toepasbaar is.
  • Individuele training is een optie voor wie persoonlijke begeleiding wil bij het leren van Microsoft 365. De training kan plaatsvinden op locatie of virtueel, en kan op maat worden gemaakt op basis van de behoeften en vaardigheden van de deelnemer. Dit is een goede optie voor wie een intensievere training wil en specifieke vragen heeft over het gebruik van Microsoft 365.
  • Microlearning is een optie voor wie liever in korte stukjes leert en tussendoor wat tijd heeft. Dit zijn korte, online trainingen die gericht zijn op een specifiek onderwerp of vaardigheid, zoals het werken met Microsoft Teams of het maken van rapporten in Excel. Dit kan op elk moment worden gedaan, op een desktop of mobiel apparaat, waardoor het een handige manier is om kennis op te doen op momenten dat het jou uitkomt.
  • Een digicoach is een online coach die je kan helpen bij het leren van Microsoft 365. Je kunt bijvoorbeeld via een chat of video call vragen stellen en feedback ontvangen. Dit is een goede optie voor wie liever op eigen tempo leert en daarbij persoonlijke ondersteuning nodig heeft.

Er zijn dus verschillende mogelijkheden voor het volgen van een Microsoft 365 cursus. Het is belangrijk om te bepalen welke optie het beste bij jouw behoeften past en waar je het meest profijt van hebt. Met de juiste training kun je jouw vaardigheden in Microsoft 365 verbeteren en het meeste uit de software halen.

Wil je meer weten over een Office 365 cursus waarbij Microsoft Forms, Planner To Do en WhiteBoard aanbod komt? Schakel HaHa Training in en ontvang een gratis kosteloze inventarisatie!

Gerelateerde artikelen

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *