Freelance online marketeer, wat houdt het in?

 Freelance online marketeer, wat houdt het in?

Een freelance online marketeer zorgt ervoor dat online activiteiten worden gestimuleerd. Een online marketeer wordt ook wel een digitale marketeer of internet marketeer genoemdt. In dit artikel leggen we je er alles over uit.

Wat is een online marketeer?

Een online marketeer is iemand die ervoor dat doelstellingen van een project worden behaalt met behulp van online marketing. Dit kan in verschillende vormen. Er wordt gewerkt op basis van een marketingstrategie waarna vervolgens de de strategie wordt uitgevoerd.

Welke werkzaamheden verricht een online marketeer?

Het werk van een online marketeer is een verantwoordelijke taak omdat het advies en de uitvoering bepalend zal zijn voor het uiteindelijke resultaat. Als online marketeer zul je je veel bezighouden met het analyseren van de online markt en vervolgens het uitvoeren daarvan. Je bent continue bezig met testen van en brengt het gedrag van bezoekers in kaart. Tussentijds geef je advies aan de werkgever.

De vakgebieden bij online marketing

Binnen de online marketing zijn er meerdere vakgebieden. je kunt aan de slag in één maar ook in meerdere vakgebieden. De meeste marketeers kiezen ervoor om zich te specialiseren in één gebied.

Je kunt denken aan zoekmachineoptimalisatie. Een bedrijf wordt hiermee beter gevonden in de zoekmachines. Met SEA richt je je op het adverteren in de zoekmachine. Hiermee kunnen directe resultaten worden behaald. Verder kun je je ook richten op de social media marketing. Hierbij is het belangrijk dat je contact hebt met de klanten door content aan te bieden dat interessant is. Zo zorg je ervoor dat bezoekers terugkeren. Tot slot is er ook nog conversie optimalisatie.

Welke eigenschappen heeft een online marketeer nodig?

Als je aan de slag wilt als online marketeer zul je moeten beschikken over een aantal eigenschappen. Als eerst is het belangrijk dat je analytisch bent. Cijfers en statistieken zijn helemaal jouw ding. Online marketing blijft zich ontwikkelen en daarom is het ook van belang dat je nieuwsgierig bent. Verder moet je kritisch kunnen kijken naar de behaalde resultaten en omdat je vaak samenwerkt met andere marketeers moet je communicatief sterk zijn. 

Meer tips over online marketing en andere business gerelateerde onderwerpen lezen? Bekijk de blogs op BusinessGuru.nl!

Gerelateerde artikelen

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *