Hoe kan je jouw zakelijke e-mails veilig houden?

 Hoe kan je jouw zakelijke e-mails veilig houden?

In de huidige digitale wereld is gegevensbeveiliging van het grootste belang. Het is vooral belangrijk voor ondernemers om extra voorzorgsmaatregelen te nemen bij het verzenden van e-mails om hun gegevens veilig te houden. In dit artikel bespreek ik enkele belangrijke zaken waarmee rekening moet worden gehouden bij het verzenden van zakelijke e-mails.

Wachtwoordbeveiliging

Het spreekt vanzelf dat je een veilig wachtwoord voor jouw e-mailaccount moet hebben. Zorg ervoor dat het minstens 8 tekens telt, met cijfers en speciale tekens en hoofd- en kleine letters. Je kunt ook twee-factor authenticatie gebruiken, die een extra code of wachtwoord vereist voordat je toegang krijgt tot jouw account. Deze extra beveiligingslaag maakt het nog moeilijker voor iemand om toegang te krijgen tot jouw account.

Encryptie diensten

Het gebruik van versleuteling diensten, zoals Pretty Good Privacy (PGP), is een andere manier om de veiligheid van de e-mails van jouw bedrijf te waarborgen. PGP biedt end-to-end encryptie zodat alleen de beoogde ontvanger het bericht dat je verstuurt kan lezen. Dit betekent dat hackers jouw berichten niet kunnen onderscheppen en lezen, waardoor je een extra beschermingslaag krijgt tegen cyberaanvallen.

Daarnaast is het gebruik van een e-mail dienstverlener, zoals Bastion 365, met ingebouwde encryptie aan te bevelen om de inhoud van jouw e-mails te beschermen tegen nieuwsgierige ogen. Dit betekent dat zelfs als iemand toegang krijgt tot jouw e-mailaccount, hij de inhoud van de berichten die je hebt verzonden of ontvangen niet kan bekijken dankzij de versleuteling die de serviceprovider biedt.

Oplossingen voor e-mailarchivering

Ten slotte worden ook archiveringsoplossingen aanbevolen voor bedrijven die extra bescherming nodig hebben tegen gegevensverlies of onopzettelijke verwijdering. Met oplossingen voor e-mailarchivering kunnen bedrijven al hun e-mails op één veilige plaats opslaan, waar ze snel en gemakkelijk toegankelijk zijn als ze in de toekomst nodig zijn. Dit betekent dat als een klant een juridische claim tegen het bedrijf indient, alle relevante communicatie direct toegankelijk is voor beoordeling.

Wil je graag jouw zakelijke e-mails veilig houden? Dan raad ik het aan om een kijkje te nemen op www.bastion365.nl.

Gerelateerde artikelen

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *